UBOJSTVO NA MARJANU

Policija tapka, čeka se DNK analiza

03.09.2012 u 16:39

Bionic
Reading

Iako je nekoliko desetaka osoba privedeno na obavijesne razgovore, splitska policija i Državno odvjetništvo još uvijek tapkaju u mraku i ne uspijevaju se ni približiti mogućem ubojici 31-godišnje Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo. Svi privedeni nakon razgovora su pušteni i trenutačno nitko nije u pritvoru

Premda se Splitom proširila informacija da je glavni osumnjičeni jedan registrirani psihički bolesnik s prošlošću obilježenom nasiljem, koji se i inače redovito viđao u park šumi Marjan, čini se da zasad ne postoji dovoljno dokaza koji bi ga povezali sa svirepim ubojstvom prije desetak dana. Puno nade polaže se u tragove DNK pronađene na mjestu zločina, koji bi mogli otkriti identitet ubojice.

'Kriminalistička vještačenja još uvijek se provode, a kroz nekoliko dana očekujemo rezultate analize izuzetih tragova', kazali su nam u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Inače, mediji su oko ovog slučaja ispleli bezbroj teorija: od one da je nesretnu djevojku ubio vlastiti brat, preko narkomana i beskućnika kao mogućih sumnjivaca, do meksičke mafije i okultnih sotonističkih grupa. Dok policija i DORH rade punom parom, kuloarske priče rastu i bujaju.