LIJANOVIĆ ODUSTAO

Policija spriječila cestovnu blokadu Dubrovnika

06.06.2010 u 13:46

Bionic
Reading

Bosanskohercegovačka policija spriječila aktiviste Narodne stranke 'Radom za boljitak' (NSRzB) da u središtu Neuma blokiraju glavnu cestu prema Dubrovniku, čime su htjeli izraziti prosvjed zbog sporazuma o ustavnim promjenama kojim će se promijeniti način glasovanja hrvatskih državljana u inozemstvu

'Prosvjed na cesti nije bio odobren. Blokada neće biti dopuštena', rekao je ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Zoran Krešić

Nakon što im nije dopuštena blokada ceste, pedesetak aktivista NSRzB-a odustalo od prosvjeda.

Dopredsjednik NSRzB Jerko Ivanković Lijanović rekao je će su prosvjedi najavljeni kako bi simbolično pokazali da je Hrvatima u BiH 'došlo pet do dvanaest'. Lijanović, suvlasnik istoimene Mesne industrije iz Širokog Brijega zaprijetio i novim mjerama ukoliko HDZ ne odustane od sporazuma o promjenama načina glasovanja hrvatskih državljana u inozemstvu.

Govoreći o razlozima prosvjeda, Lijanović je istaknuo da na jednome biračkome mjestu u Generalnome konzulatu RH u Mostaru ne može na izborima glasovati 150.000 Hrvata. Novi pokušaj prosvjednog okupljanja najavio je za 27. lipnja.

Na mjestu na kojem je Lijanović najavio blokadu magistralne prometnice u okupio se i veći broj mještana koji su izražavali protivljenje zbog takvog poteza NSRzB-a.