DALI MU VIDEO DOKAZE

Policija šokirana jer je sudac pustio Sinovčića

Bionic
Reading

Odlukom suca Županijskog suda u Zadru Vladimira Mikolčevića da Sinovčića pusti iz pritvora, ostali su iznenađeni i u zadarskoj policiji zbog dokaza koje imaju protiv Sinovčića, ali i zbog težine kaznenog djela koje mu se stavlja na teret

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, zadarska policija raspolaže snimkama na kojima Sinovčić pokušava uvjeriti svjedoke na davanje lažnog iskaza u kaznenom postupku protiv Zlatka Lisice, osuđenog pljačkaša Dalmatinske banke.

Istražni sudac Mikolčević pustio je Renu Sinovčića iz pritvora da se brani sa slobode nakon samo sat vremena ispitivanja; nije uzet iskaz svjedoka na koje je bivši nogometni sudac pokušao utjecati! To je za Slobodnu potvrdio i sam sudac Mikolčević.

Na pitanje jesu li svjedoci ispitani, Mikolčević je rekao 'Ne, nisu', ne želeći dalje obrazlagati zašto je onda procijenio da nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno da više ne postoji mogućnost utjecanja na svjedoke.
O eventualnom daljnjem kaznenom progonu odlučivat će zadarsko Državno odvjetništvo, a ako optužnica bude podignuta, Sinovčiću prijeti zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina

Iako je Sinovčić - bivši nogometni sudac, vanjski suradnik NK Zadra, vlasnik medijske kuće Vox i zaštitarske agencije - dva puta sjedio na optuženičkoj klupi zadarskog suda, nikada nije proglašen krivim.