REAGIRALA PU ŠIBENSKO - KNINSKA

Policija se oglasila oko kazne za pogrešno parkiranje vatrogascu koji se borio s požarom: 'Postoji mogućnost da se poništi kazna'

30.07.2019 u 11:19

Bionic
Reading

Policijska uprava šibensko - kninska oglasila se nakon što je parkirna kazna jednom od vatrogasaca koji je sudjelovao u gašenju požara kod šibenske Dubrave izazvala pravu buru u javnosti

Više od 20 sati vatrogasci su se tijekom i nakon vikenda borili s požar kod šibenske Dubrave. Požar je na sreću i uz nadljudske napore vatrogasaca stavljen pod kontrolu, no tijekom jučerašnjeg dana prilično ih je razljutio potez prometnog policajca, koji je nepropisno parkiranom vozilu ispred DVD-a Bilice napisao kaznu.

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Zahvalama nikad kraja pa tako se i sada zahvaljujemo P.U. ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju Mikulandri koji je 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred DVD-a i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu "VATROGASCI 193" te zaklonio nama pristup.

Hvala gospodo od srca!!!! P.S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala', stoji u objavi DVD-a Bilice.

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz/Pixsell

Kako donosi Dnevnik.hr o svemu se oglasila i šibenska policija. 'Policija je sinoć u 18:40 od nepoznate osobe zaprimila dojavu da su kod zgrade općine u Bilicama vozila nepropisno parkirana. Izlaskom na teren zatekli smo nepropisno parkirana vozila, među kojima je bilo i vozilo vatrogasca te je policijski službenik postupio u sukladu sa zakonom. Policija će u kontaktu s vatrogascima utvrditi je li postojao valjan razlog zašto je vozilo vatrogasca bilo tamo parkirano i postupiti u skladu sa saznanjima', rekla je za Dnevnik. Marica Kosor iz šibenske policije i dodala da postoji mogućnost da se vatrogascu poništi kazna.

Da podsjetimo, u gašenju požara kod je sudjelovalo sedam kanadera, oko 200 vatrogasaca, građani, policija i vojska. Lakše su ozlijeđena četvorica vatrogasaca. Riječ je ozljedama koljena, ruke, opeklinama lica i udisanju dima, ali nitko od njih nije životno ugrožen jer su sve ozljede lakše i svima je na vrijeme pružena liječnička pomoć.

Autocesta A1 bila je zatvorena za sav promet u oba smjera između čvorova Pirovac i Vrpolje, a evakuirano je oko 50 stanovnika i turista.

  • +22
Požar kod Šibenika Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL