traže stručno mišljenje

Policija šalje Tomislava Horvatinčića na liječnički pregled zbog sinkope

16.11.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Policija je odlučila potražiti stručno mišljenje i Tomislava Horvatinčića poslala na izvanredni liječnički pregled. U roku 15 dana mora im dostaviti uvjerenje o tome je li sposoban voziti

Nakon što je sutkinja šibenskog Općinskog suda Maja Šupe oslobodila Horvatinčića odgovornosti da je u kolovozu 2011. godine pomorskom nesrećom skrivio smrt talijanskog bračnog para jer, kako je sud zaključio, u trenutku nesreće je doživio sinkopu zbog čega je kratko izgubio svijest, policija je odlučila potražiti stručno mišljenje je li sposoban voziti, piše Večernji list.

Nadležna policijska postaja obratila se izabranom obiteljskom liječniku Tomislava Horvatinčića nakon zaprimljenog mišljenja javne zdravstvene ustanove kako je za procjenu sposobnosti upravljanja motornim vozilom koja je doživjela sinkopu potrebno pristupiti individualno.

Liječnik opće prakse potvrdio je promjene zdravstvenog stanja i smatrao kako Horvatinčić ipak ne bi trebao ići na izvenredni liječnički pregled.

'Tomislav Horvatinčić dužan je u roku 15 dana od dana primitka zaključka dostaviti nadležnoj policijskoj postaji uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilima', potvrđeno je Večernjem listu u Ministarstvu unutarnjih poslova

Tomislav Horvatinčić oslobođen svih optužbi za smrt talijanskog para Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL