prometni prekršaji

Policija provela akciju: U samo pet sati nadzora više od pola vozača nije bilo vezano ili je koristilo mobitel

15.04.2021 u 12:11

Bionic
Reading

Budući da je velik broj vozača zatečen u počinjenju prekršaja, policija ponovno apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise

Na području Policijske uprave istarske jučer je od 9 do 14 sati provedena prometna akcija kontrole korištenja sigurnosnog pojasa i nezakonite uporabe mobitela. Za vrijeme prometne akcije policijski službenici kontrolirali su 107 vozača, a utvrdili su kako je čak 95 vozača počinilo prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Pojas tijekom vožnje nije koristio 31 vozač, a 38 vozača zatečeno je kako za vrijeme vožnje razgovara na mobitel, dok su kod ostalih vozača utvrđeni drugi prometni prekršaji.

Svaka prometna nesreća posljedica je nekog prekršaja i da bi se smanjio broj prometnih nesreća uvjet je da se na cestama smanji broj prekršaja. Policija stoga ponovno apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti. Istarska policija će radi smanjenja prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine i nezakonite uporabe mobitela, zbog kojih se najčešće događaju prometne nesreće s teškim posljedicama, provoditi pojačani nadzor vozila i vozača na cestama. Pored navedenih prekršaja, pojačano će se nadzirati i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas jer se korištenjem sigurnosnog pojasa mogu smanjiti ozlijede kod sudionika prometne nesreće.