POKOLJ U MAKEDONIJI

Policija pronašla automobil koji su koristile ubojice

15.04.2012 u 15:46

Bionic
Reading

Policija je pronašla automobil koji su koristili počinioci peterostrukog ubojstva kod Skoplja, izjavila je makedonska ministrica policije Gordana Jankulovska. Kako javlja RTS, makedonska policija privela je više od 100 ljudi na informativni razgovor, ali niko od njih nije zadržan

Jankulovska tvrdi da je istraga napredovala i da će za nekoliko dana biti više informacija o rezultatima istrage. Premijer Makedonije Nikola Gruevski poručio je da će kazna ubojicama stići 'i od Boga i od zakona'. Na obdukciji petorice ubijenih bilo je angažirano deset patologa, koji su okončali prvi dio istrage. Obdukcija je pokazala da je na žrtve pucano iz triju različitih vrsta oružja i iz triju različitih kutova.

Široka istraga, od koje u dobroj mjeri zavisi stabilnost Makedonije. Makedonski dužnosnici naglasili su da se identitet počinitelja hladnokrvnih ubojstava još ne može utvrditi i pozvali su na suzdržanost i prestanak špekulacija o etničkoj pripadnosti ubojica.
Makedonski MUP otvorio je posebnu telefonsku liniju 199 za prijavljivanje svih informacija u vezi s ovim slučajem, a službe u susjednim državama u kontaktu su s makedonskim vlastima u cilju otkrivanja počinilaca ubojstava.

Na lokalnom groblju u skopskom naselju Radišani sahranjeni su Aleksandar Nakjevski, Cvetančo Acevski i Filip Slavkovski, trojica od petorice ubijenih, čija su tijela nađena kod Smiljkovskog jezera u blizini glavnog grada Makedonije.

Četvrta žrtva, Kire Tričevski, sahranjen je na mjesnom groblju u susjednom naselju. Četvorica ubijenih mladića starosti su od 18 do 22 godine, dok je 45-godišnji Borče Stevkovski sahranjen u rodnom selu Treševo.