INCIDENTI U PULI

Policija privela navijače zbog tetovaža

10.02.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Policija je jučer privela dvanaest domaćih navijača prije i za vrijeme prijateljske utakmice između hrvatske i češke nogometne reprezentacije, odigrane na novom pulskom gradskom stadionu'Aldo Drosina', priopćila je danas istarska policija

Po policijskim podatcima, dvojica su navijača privedena u policiju jer su se za vrijeme utakmice međusobno potukli na sjevernoj tribini te navijač, također na toj tribini, priveden je jer poticao druge na napad na policajce koji su osiguravali utakmicu.

Još dvojica su privedena kad su se, kako se navodi u priopćenju, 'svukli do pojasa, a na tijelu su istetovirali neprimjerene sadržaje, što je izazvalo zgražanje ostalih gledatelja'. Oni će danas biti sprovedeni na prekršajni sud u Puli pod sumnjom da su počinili prekršaje po zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Prije početka utakmice tri su osobe, svađajući se i vičući u 'Puljanki', trgovini u pulskoj Robnoj kući, remetile javni red i mir. Dva su navijača vidljivo pijana pokušala ući na stadion, a kad su odbili alkotest, ulaz im je zapriječen. Prije početka utakmice u policiji su zadržane još dvije osobe koje su bile pod utjecajem od 1,25 i 1,50 promila alkohola.

Policija ih je sve prekršajno prijavila, a bit će im izrečena i zaštitna mjera zabrane posjeta nogometnim utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije. U policiji su ujedno istaknuli kako su to bili i jedini izgredi prije, za vrijeme i nakon utakmice, u kojoj je hrvatska reprezentacija pobijedila 4 prema 2, pred oko devet tisuća gledatelja.