HLADAN TUŠ

Policija privela najbogatijeg Slovenca!

16.02.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Slovenska policija potvrdila je da je u srijedu započela opsežnu kriminalističku istragu o poslovanju poduzeća Tuš, a mediji javljaju da je na ispitivanju u policiji zadržan najbogatiji Slovenac, vlasnik toga poduzeća Mirko Tuš

U istrazi o poslovanju Tuša, jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Sloveniji, do sada je obavljeno desetak kućnih pretraga, u istrazi sudjeluje 60-ak kriminalista na području cijele države. Policija je privremeno zadržala pet osoba koje ispituju u vezi s gospodarskim kriminalom i sumnjama u korupciju, izjavio je za Slovensku televiziju predstavnik slovenske policije.

Slovenski mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, navode da je istraga usredotočena na sumnje o tome da je to poduzeće, u vlasništvu tajkuna iz Celja Mirka Tuša, prije nekoliko godina bez javnog natječaja steklo licencu za mobilnu telefoniju te tako svoj spektar svojih poslovnih aktivnosti raširilo i na telekomunikacije.

Među zadržanima koje ispituje policija prema navodima medija nalazi se i sam Mirko Tuš, čovjek koji prema ljestvici revije Manager još uvijek nosi titulu najbogatijeg Slovenca.

Vrijednost njegove imovine lani je procijenjena na 196 milijuna eura, a zadnjih ju je godina znatno smanjila gospodarska kriza i teškoće u servisiranju velikih kreditnih obveza iz vremena najveće ekspanzije lanca Tuš.

Predstavnik policije nije želio potvrditi da je među uhićenima i sam Tuš, rekavši da to ne može reći zbog zaštite osobnih podataka, ali da je policija u okviru istrage do sada oduzela slobodu petorici osoba.