sumnja na zlouporabu položaja

Nakon vijesti da mu je policija pretresala kuću javio se župan Kožić: Evo što kaže

22.10.2021 u 12:06

Bionic
Reading

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u četvrtak je po zahtjevu Uskoka ispitan u policiji zbog, kako se neslužbeno doznaje, sumnji da je županijskim novcem platio privatnu večeru

Iz izvora bliskih istrazi Hina doznaje da je Kožić po zahtjevu Uskoka ispitan u zagrebačkoj policiji. No, pritom mu nije pretražen dom, kako je objavljeno u medijima.

Iako je sud izdao nalog za pretres on, kako se doznaje, nije realiziran.

Kožić je navodno osumnjičen za trgovinu utjecajem, a istraživanje se provodi tzv. redovnim putem, što znači da će se od optužbi braniti sa slobode.

U izjavi medijima Kožić je u petak potvrdio da je "bio u policiji".

"Sve ove godine obnašam dužnost župana časno i pošteno, što su više puta potvrdili građani na izborima. To ću dokazati i u ovom slučaju jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Jučer sam osobno bio u policiji i nije bilo nikakve potrebe da policija upada u moj dom i radi pretres, kako se netočno prenosi", priopćio je Kožić.

Dodaje i da s obzirom da je postupak u tijeku ne može iznositi više detalja.

"Međutim, ne mogu se oteti dojmu, s obzirom na količinu neistina koja se iznosi u medijima, da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj da me oblati u javnosti i pred građanima. Vjerujem u institucije RH, vjerujem da će dobro odraditi svoj posao i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost“, dodao je Kožić.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o računu od 5250 kuna za večeru u jednom restoranu u okolici Zagreba.

  • +3
Stjepan Kožić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL