afera janaf

[FOTO/VIDEO] Završen pretres stana na Trešnjevci, iz zatvora doveden i Dragan Kovačević

05.10.2020 u 18:22

Bionic
Reading

Policija je po nalogu tužiteljstva pokrenula pretragu stana na zagrebačkoj Trešnjevci na koju je iz zatvora doveden i Dragan Kovačević.

Po nalogu tužiteljstva u ponedjeljak poslijepodne započela je pretraga stana na Novoj cesti u Zagrebu koji koristi donedavni predsjednik Uprave Janaf Dragan Kovačević, javlja N1.

  • +4
Dragan Kovačević na pretresu stana Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Kovačević je na pretres dovezen iz Remetinca u kombiju pravosudne policije, a pretraga stana trajala je do 20 sati. Riječ je, javlja Dnevnik.hr, o četverosobnom stanu koji glasi na Kovačevićevu suprugu na adresi Nova cesta, na zagrebačkoj Trešnjevci.

Medijima se kratko obratio odvjetnik Dragana Kovačevića Ivo Farčić.

Farčić je poručio da će kao i prvi put osporiti sve činjenične navode za kojeg se Kovačević sumnjiči.

"I dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima", rekao je Farčić te potvrdio da je nekretnina u kojoj je bio pretres u vlasništvu Kovačevićeve supruge.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević uhićen je nedavno u velikoj antikorupcijskoj akciji zbog sumnje da je, uz ostalo, od direktora Elektrocentra Petek Kreše Peteka primio mito od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf.

  • +4
Pretres Kovačevićeva stana na Novoj cesti Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX