FACEBOOK PROSVJED

Policija oštro demantira privođenje u Zadru

04.12.2008 u 17:52

Bionic
Reading

Na ponovljene izjave Ivane Loko, zadarske koordinatorice za prosvjed internetske zajednice Facebook, da je bila prije dva dana privedena u policiju, čelnici zadarske Policijske uprave danas su na konferenciji za novinare oštro odbacili te tvrdnje

ZADAR- Zamjenik načelnika PU-a Ivan Gambiraža rekao je da cilj današnje konferencije nije polemizirati s koordinatoricom za pripremu mirnog prosvjeda u Zadru, nego još jednom istaknuti da ona nije privedena u PU.

Na konferenciji za novinare bili su policijski službenik, kojemu se koordinatorica Ivana Loko na Narodnom trgu u Zadru obratila, i pomoćnik načelnika Prve policijske postaje Miki Zrilić koji je obavio s njome razgovor.

Policijski službenik Ivan Vidajić rekao je da mu se na Narodnom trgu obratila jedna osoba s primjedbom da policija uklanja plakate za prosvjed. Ja sam joj rekao da policija to ne radi niti je njezin posao, nakon čega je ona zatražila razgovor kod nadležnog u policijskoj postaji. Uputio sam je u prostorije policijske postaje, rekao je policijski službenik Vidajić.

Nakon toga pomoćnik načelnika Prve policijske postaje u Zadru Zrilić rekao je na konferenciji za novinare da je s koordinatoricom Loko razgovarao desetak minuta, da je to bio neslužbeni razgovor. Budući da je istaknula kako prvi put obnaša dužnost koordinatorice, obavijestio sam je koje su njezine dužnosti glede prosvjeda, a koje su dužnosti policije. Nakon toga je napustila prostorije policijske postaje.

Na konferenciji za novinare još je jednom rečeno da nije bilo nikakva privođenja i da je koordinatorica Loko bila ta koja se obratila policiji, a ne obratno, te da se policija nema zbog čega ikomu ispričavati.

Više novinskih portala danas je objavilo snimljenu audioizjavu aktivistice Ivane Loko, u kojoj demantira policijske tvrdnje. Tvrdi kako nije istina da je dragovoljno došla u postaju, nego da je privedena. 'Faber bezočno laže ili mu se serviraju ušminkana izvješća. Ja nemam razloga lagati, a ima li on?', pita se u izjavi.