naletjela na dijete

Ministrica je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom; Vlada: Nije podnijela ostavku niti se to očekuje

09.03.2019 u 17:04

Bionic
Reading

Policija se oglasila o prometnoj nesreći u kojoj je ministrica Gabrijela Žalac osobnim automobilom u Vinkovicima naletjela na djevojčicu. Iz Vlade su pak priopćili kako ministrica nije podnijela ostavku niti da se to od nje očekuje

'Očevidom prometne nesreće je bila dogodila oko 10 sati u Vinkovcima, u Ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je Peugeot 308, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala žena (40) iz Vinkovaca. Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete', priopćila je policija.

Ministrica Žalac je vozila automobil nevažećom vozačkom dozvolom zbog čega joj je izrečena kazna od 1000 kuna, tj. 500 jer je platila na mjestu utvrđenja prekršaja.

Ministrica je u trenutku prometne nesreće bila trijezna.

  • +3
Gabrijela Žalac Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU medijima je uputilo priopćenje: 'Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. S obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete.'

Vlada: To se moglo dogoditi svakome

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo, riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi, poručuju iz Banskih dvora nakon prometne nesreće u kojoj je ministrica, vozeći osobni automobil, prijepodne u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je neoprezno pretrčavala cestu.

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji te će posjetiti djevojčicu u osječkoj bolnici.