SLUČAJ JELAVIĆ

Policija najavila nova privođenja

11.04.2009 u 19:05

Bionic
Reading

Dvije osobe koje se povezuje s otmicom Ante Jelavića, koje su jučer uhićene, privedene su istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Kako je potvrdila policija, obojica su hrvatski državljani, s područja Zagreba

U policiji zasad ne otkrivaju detalje, osim da će privođenja biti još. Kako je za HTV kazao Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije, još uvjek se traga za nekoliko osoba. Obrada se intenizvno nastavlja u suradnji s policijskim agencijama BiH.

Mediji su još jučer objavili da su uhićeni bivši pripadnici Kažnjeničke bojne HVO-a, kojom je zapovijedao Mladen Naletilić Tuta. Radi se navodno o Mariju Miličeviću zvanom Baja i Vladi Ćuriću poznatom pod nadimkom Barun. Sam Ante Jelavić tvrdi da je prepoznao jednog od otmičara koji je skinuo kapuljaču. Pitao ga je tko je nalogodavac.

Federalna uprava policije potvrdila je da provodi istragu na području općine Rama gdje su otmičari, po osobnom kazivanju, zatočili Antu Jelavića. Glasnogovornik Uprave policije Federacije BiH Robert Cvrtak rekao je da će informacije sutra dati u javnost.

Svjedoci kažu da su pripadnici krimpolicije obavili očevid u kući u kojoj je Jelavić bio zatočen. U Rami se neslužbeno tvrdi da je u premetačini obiteljske kuće Vlade Ćorića zvanog Barun, za kojega se tvrdi da je jedan od otmičara, pronađen mercedes u kojemu je Jelavić prevezen preko granice.