AFERA S PRISLUŠKIVANJEM

Policija je radila zakonito i ja nisam imao nikakve veze s tim!

21.10.2012 u 16:55

Bionic
Reading

Ostojić je kazao da je od objavljivanja priče, odnosno od sinoć do danas, provjerio sve navode koji su objavljeni te da dodatne provjere neće raditi

'Policija je radila zakonito i ja nisam imao nikakve veze s operativnim obradama, a ni Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost nema ovlasti nadzirati policiju', kazao je na konferenciji za medije ministar policije Ranko Ostojić nakon Večernjakove priče o nelegalnom praćenju telefonskih poziva osoba iz SOA-e i Agrokora, prenosi Večernji list.

Ostojić je kazao da je od objavljivanja priče, odnosno od sinoć do danas, provjerio sve navode koji su objavljeni te da dodatne provjere neće raditi, ali će provjeriti na koji su način povjerljivi podaci dospjeli u medije.

'U policiji postoje samo 24 službenika na čelu s ravnateljem krim policije koji imaju pravo uvida u privatne telefonske razgovore građana', kazao je ministar policije i poručio policajcima da nastave raditi svoj posao na otkrivanju najtežih kaznenih djela, a pri tome je spomenuo i mafiju.

Tvrtka Agrokor reagirala je na navode kako su osobe iz vodstva te tvrke među imenima za koje je policijski USKOK imao otvorene zahtjeve za izlist telefonskih poziva, ustvrdivši kako nema nikakvih saznanja o tome da je ta kompanija predmetom bilo kakve istrage.

'Mi nemamo saznanja da smo predmetom istrage. Upućujemo vas da odgovor potražite kod nadležnih organa', kratko je Hini izjavila Anja Linić, direktorica Ureda za odnose s javnošću Agrokora.

Hrvatska demokratska zajednica ocijenila je  kako je 'neovlašteno praćenje čelnih ljudi obavještajne zajednice do sada nezapamćeno i grubo narušavanje sustava nacionalne sigurnosti'.

'Iako postoje brojne špekulacije, u ovom trenutku nije jasno čime je motivirana ta nedopustiva i protuzakonita radnja - stoga ne želimo koristiti ovu situaciju kao priliku za dnevno-političke obračune. Tim više jer ovakav slučaj, u ovom kritičnom vremenu pristupa Europskoj uniji, može napraviti ogromnu štetu Republici Hrvatskoj', stoji u priopćenju kojim se HDZ očitovao o informacijama Večernjeg lista prema kojima je policija nezakonito pratila šefove sigurnosnih obavještajnih službi i članove obitelji Todorić.

Upravo zbog te opasnosti HDZ traži da se kao najodgovornije osobe sigurnosnog sustava, odmah javno očituju predsjednik Josipović i premijer Milanović, te da kao supredsjedatelji sazovu hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko očitovat će se nakon što to učine navedeni dužnosnici i institucije, te kad budu dostupne podaci u kojoj je mjeri narušen sigurnosni sustav RH, dodaje se u priopćenju.