PRESUDA ZA SMRT STIVA NAGLAVA

Policija izgubila alkotest vozačice koja je skrivila nesreću

28.01.2009 u 09:50

Bionic
Reading

Dvadesettrogodišnja Sanja Zupančić iz Virovitice osuđena je na 19 mjeseci zatvora jer je 2007. skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo tridesetsedmogodišnji Osječanin Stiv Naglav

Kazna je mogla biti i veća da se moglo utvrditi je li vozačica bila pijana u trenutku nesreće, no alkotest je izgubljen.

Tri dana prije izricanja presude na valpovački je sud konačno stiglo očitovanje Kliničke bolnice Osijek o spornim venilama, tj. epruvetama s uzorcima krvi vozačice, kojima se još od kobnog dana gubi svaki trag. No, u njemu ne piše gotovo ništa. Samo je kratko objašnjeno da je došlo do pogreške u komunikaciji između policije i medicinskog osoblja bolnice.

'Proveli smo kriminalističku obradu i unutarnju kontrolu te utvrdili da u tom događaju nije bilo namjere. Policajci su bili na disciplinskom postupku zbog nesavjesnog obavljanja službe', rekla je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU osječko-baranjske za Jutarnji list.

Okrivljena vozačica na sudu je izjavila da se ne sjeća nesreće, no troje svjedoka izjavilo je da je prije kobnog sudara sa Stivom Naglavom automobilom krivudala po cesti.

Tijekom sudskog postupka obitelj Naglav proživljavala je pravu sudsku dramu: presuda je donesena gotovo dvije godine nakon tragedije, a nijedna rasprava nije održana punih 12 mjeseci.