GOSPODARSKI KRIMINAL

Policija i USKOK privodili i pretresali kuće u Bujama. Širi se operacija hvatanja švercera automobila?

10.12.2019 u 11:17

Bionic
Reading

U Bujama je u tijeku uhićenje više osoba s tog područja u sklopu krim istraživanja PU istarske i USKOK-a

Kako javlja Regional Express, u Bujama je u tijeku uhićenje više osoba s tog područja u sklopu kriminalističkog istraživanja koje skupa provode PU istarska i USKOK, Odsjek u Rijeci. Navodno je riječ o gospodarskom kriminalu.

Glas Istre donosi nešto više detalja. Tvrde kako su istražitelji USKOK-a i policije pretresli obiteljske kuće i urede poduzeća PD Auto Marketing. Neke od njezinih djelatnika navodno terete za utaju poreza.

Podsjetimo, prošlog tjedna USKOK je zatražio pritvor za osmero uhićenih koje tereti zbog zločinačkog udruženja te utaje poreza ili carine, krivotvorenja isprave i poticanja ili pomaganja u tim nedjelima.

Među uhićenima je, kako se doznaje, i navodni organizator, 48-godišnji Ivan Inja Bašić od ranije poznat iz stupaca crne kronike kao dio skupine kradljivaca automobila pod vodstvom pukovnika Željka Maglova.

Uskok sumnja da je Bašić od siječnja 2018. do 16. svibnja 2019. u Hrvatskoj i Njemačkoj, povezao ostale krivljenike kako bi nezakonito zaradili izbjegavanjem obračunavanja i plaćanja propisanih poreza prilikom unosa i daljnje prodaje rabljenih vozila visoke klase.

Još uvijek nije jasno je li ova akcija USKOK-a povezana s prošlotjednim uhićenjima.