POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ

Policija će isušiti čak tri jezera

Bionic
Reading

Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor potvrdila je da je počelo isušivanje jezera Brljan uz most na Krki, ne bi li se došlo do mogućih novih tragova o nestaloj Antoniji Bilić. Vodu iz jezera ispumpavaju pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Šibenik uz pomoć djelatnika Nacionalnog parka Krka, piše Jutarnji list.

Glasnogovornica Kosor rekla je da druge informacije o potrazi ne može dati, jer ih 'jednostavno nema'.

U 17 sati počelo je ispumpavanje vode iz tri manja jezera kod Brljana a procjena je da će to trajati do ponedjeljka.

Iako je bilo najavljeno da će Antoniju Bilić, uz policijske, tražiti i 50-ak ronilaca HGSS-a i 25 ronilaca HV-a iz baze u Splitu, na terenu su samo policijski ronioci, piše 24sata. Ta je odluka donesena u zadnji čas, a policija je i trakom ogradila područje koje pretražuje, što bi moglo upućivati na zaključak da su policijski ronioci možda nešto našli

U potrazi za Antonijom Bilić danas sudjeluju samo policijske snage, iako je bilo najavljeno i stotinjak branitelja iz udruge Zavjet, javlja Dnevnik.hr. No, ako potraga tijekom vikenda ne donese rezultate, branitelji bi trebali biti angažirani od ponedjeljka. Osim toga, policija je odlučila da danas neće dozvoliti snimanje potrage niti će davati izjave.

Kako doznaje Dnevnik.hr iz visokog policijskog izvora, jučerašnji iskaz Dragana Paravinje, podaci s tahografa kamiona i signal mobitela se u potpunosti poklapaju, no policija ipak ne vjeruje Paravinji i žele provjeriti sve opcije zbog čega je potraga proširena i na splitsko područje.

Danas će se pretraživati jezero Brljan na Krki, područje Ervenika, Obrovca, područje uz cestu Obrovac-Gračac te Postinje na splitskom području.