NOVI SKANDAL

Policija bez osnove maltretirala Milanovićeva šogora

02.07.2011 u 08:15

Bionic
Reading

Tomislava Musića, šogora predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, ispitali su ovaj tjedan policijski inspektori za gospodarski kriminalitet. Musić je vlasnik tvrtke GIM, a protiv njega je podnesena anonimna prijava u kojoj se navodi da posluje na sumnjiv način, piše Večernji list

Jedini argument za takvu tvrdnju navodno se, u tekstu prijave, svodi na to da u GIM-u ne odgovaraju putni nalozi i da je tvrtka u vlasništvu šogora Zorana Milanovića. Bez obzira na vrlo tanke, općenite i političke navode, policajci su, doznaje Večernji list, postupili vrlo oštro te je njihovo ponašanje više sličilo uznemiravanju građana.

Pokaže li se to uistinu točnim, taj bi se slučaj mogao pretvoriti u novi policijsko-politički skandal u kakav se pretvorila i istraga Slavka Linića

Zanimljivo je, doznaje Večernjak, da je anonimna prijava protiv Milanovićeva šogora bila upućena i u HDZ. Glasnogovornica vladajuće stranke Sunčana Glavak potvrdila je da je anonimno pismo sličnog sadržaja stiglo u stranku, ali je opovrgnula to da ga je HDZ proslijedio policiji. Glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba odbila je komentirati slučaj.

Iz SDP-a se pitaju zašto je policija tako postupila prema jednoj tvrtki čiji su ukupni prihodi, a bavi se inženjerstvom i nadzorom u graditeljstvu, lani iznosili oko 100.000 eura, i to po anonimnoj prijavi.

Cijeli članak pročitajte OVDJE