glavni ravnatelj policije

'Policajci u Splitu nisu pogriješili - dvije žene glasno su protestirale i onda je došao građanin koji je omalovažavao policiju'

01.04.2020 u 11:58

Bionic
Reading

Ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je u Novom danu slučaj privođenja dvije ženske osobe i muškarca u Splitu te rekao da, prema informacijama koje zasad ima, policijski službenici nisu postupili protivno pravilima struke

'Nije se postupalo prema dvije osobe koje se kreću, već je opća mjera da se ne okupi velik broj osoba na javnom prostoru. Poželjno je da ste na zraku, da, ali ne možemo baš svi ići u jednom trenutku na neko mjesto', rekao je ravnatelj policije Nikola Milina za N1 televiziju.

Dodao je da policija pazi u svim gradovima te da se problem dogodio u Splitu, u kojem su dvije žene glasno protestirale i onda je došao građanin koji je omalovažavao policiju. Dalje objašnjava kako je policija imala saznanja da se u jednom trenu počeo okupljati veći broj osoba, do 200 njih, na Bačvicama i u krugu Bačvica.

'Krenuli su s mjerom upozorenja i davanja uputa građanima da se raziđu. Dok su provodili te mjere, nisu bila tamo samo dva policijska službenika, nego njih desetak, i dok su se građani razilazili, dvije osobe rekle su da se one imaju pravo kretati. Omalovažavale su i iskazale nepoštovanje policijskim službenicima, a oni su tad postupali prema velikoj grupi ljudi i svi su poslušali. Ove dvije osobe išle su u suprotnom smjeru i glasno se suprotstavile policiji govoreći da nemaju pravo', navodi.

Ističe kako osobe nisu prijavljene zbog šetnje, nego zbog kršenja javnog reda i mira. 'Epilog će biti na Prekršajnom sudu. Nije mjera da policija pazi na šetanje, nego se mjera odnosi na to da se na jednom mjestu ne okupi veći broj građana.'

Treća osoba, kako navodi, nije imala pritužbu na rad policije te je to i potpisala.

Vezano za provjeru unutarnje kontrole, rekao je da pisano izvješće još nije gotovo, ali da je u razgovoru s načelnikom doznao da policijski službenici nisu prekršili pravila struke.

'...Bilo je jedino verbalno prepucavanje između osoba i policijskih službenika i tu će policijski službenici biti upozoreni. Ovo je u startu bilo omalovažavanje i nepoštivanje policijskih službenika koji su pokušavali nadzirati provođenje mjera. Niti u jednom gradu nije bilo problema oko toga, samo ovaj slučaj u Splitu', rekao je.