VELIKA AKCIJA USKOK-A

Policajci su za mito javljali mjesta kontrola kamiona

29.10.2012 u 20:14

Bionic
Reading

Službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s USKOK-om uhitili su 37 osoba, a među njima 11 policajaca

'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Policijskim upravama bjelovarsko-bilogorskom, koprivničko-križevačkom, virovitičko-podravskom, požeško-slavonskom i međimurskom provode kriminalistička istraživanja nad 11 policijskih službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske uprave koprivničko-križevačke, zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i više kaznenih djela primanja mita te nad 26 osoba vlasnika trgovačkih društava i obrta koji se bave autoprijevozničkom djelatnošću s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih županija, zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela davanja mita i zbog više kaznenih djela Poticanja na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Tijekom dosadašnjeg postupanja navedene osobe su uhićene i nad njima je izvršeno kriminalističko istraživanja te će svi uhićeni biti predani pritvorskom nadzorniku u Zagrebu u zakonom predviđenom roku', stoji u priopćenju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Hrvatski prometni policajci 'za malu nadoknadu u novcu i poklonima' javljali su prijevoznicima gdje će i kada biti kontrola osovinskog opterećenja kamiona. Među uhićenim policajcima 10 je policijskih službenika bjelovarsko-bilogorske i jedan policijski službenik koprivničko-križevačke policijske uprave.

Oni su tijekom ove godine u Bjelovaru, Daruvaru i drugim mjestima, ostalim osumnjičenima za novčanu nagradu i druge poklone javljali kada će i gdje biti kontrole osovinskog opterećenja, ukupne dozvoljene mase i dimenzije njihovih vozila. Tu akciju provode službenici Hrvatskih cesta i kontrole sigurnosti cestovnog prometa i prijevoza opasnih materijala, koje u suradnji s pripadnicima MUP-a provode službenici Ministarstva prometa, pomorstva i infrastrukture.

Kako je za Večernji list izjavio Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, oni koji se ne pridržavaju zakona ne mogu ga ni provoditi. 'S druge strane, nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica', rekao je Jagić.