HITNA I VATROGASCI ODUSTALI

Policajci spasili djevojčicu od požara

25.06.2009 u 18:40

Bionic
Reading

'Nismo puno razmišljali, to nam je posao', ležerno su se složili Željko Maroslavac (25) i Ana-Marija Lesjak (25), policajci PP Maksimir, upitani o hrabrom spašavanju 14-godišnje djevojčice koja se nagutala dima u požaru koji je buknuo u podrumu zgrade u Ulici grada Chicaga, u utorak nešto prije ponoći

Djevojčica boluje od astme, a da nije bilo tih dvoje hrabrih policajca, tko zna kako bi sve završilo, prenosi Večernji list.

U tim trenucima ni vatrogasci se nisu usudili izvući bolesnu djevojčicu te time preuzeti na sebe odgovornost u slučaju da joj se nešto dogodi.

Ni oni ekipa hitne pomoći nisu imali rezervnu masku za djevojčicu. Požar je buknuo jer je netko zapalio novine u liftu u podrumu. Gusti je dim kroz otvor lifta stigao i do sedmog kata gdje je bila djevojčica s majkom. Obje su očajnički zvale hitnu pomoć i objašnjavale da djevojčica jako teško diše jer boluje od astme.

'Kada smo stigli na intervenciju, liječnica nam je rekla da se ne mogu probiti do nje jer nemaju masku', prepričali su policajci.

Uskoro su se i vatrogasci vratili sa sedmog kata uz objašnjenje da ne žele preuzeti odgovornost ukoliko se djevojčici pogorša stanje prilikom izvlačenja. Planirali su zato postaviti platformu do sedmog kata, no policajci nisu bili sigurni ima li djevojčica toliko vremena. Otrčali su gore.

'Dogovorili smo se da kolegica čeka na šestom katu dok ih ja izvučem na sigurno. Pokrio sam nos rukavom od jakne i otrčao kat iznad. Zatekao sam ih u potpunom šoku. Rekao sam im da smoče ručnike vodom, stave ih na usta i nos i krenu za mnom'.

Na šestom katu ih je preuzela kolegica Ana-Marija - prepričao je Maroslavac.

U policiji je kaže sedam godina i nije imao ovakav slučaj. Njegovoj kolegici Ana-Mariji Lesjak ovo je bilo vatreno krštenje jer je tek godinu dana u zagrebačkoj policiji.