DRAMA U SPLITU

Policajac štrajka glađu u zgradi policije!

19.07.2010 u 12:01

Bionic
Reading

Miro B. iz Trilja još od subote leži na podu u zgradi splitske PU i prosvjeduje zbog disciplinskog postupka. Odbija razgovor s kolegama i medijima. Policija je incident pokušala sakriti od javnosti

U splitskoj policiji od ove subote događa se prava drama: djelatni policajac Miro B. iz Trilja uselio se u zgradu Policijske uprave i već treći dan štrajka glađu zbog disciplinskog postupka kojem je izložen.

Policajac leži na podu, neposredno pored ulaza, odbija razgovor s kolegama i medijima, a jedini koji uspijevaju komunicirati s njime su svećenik i članovi obitelji. Splitska policija puna tri dana izbjegava obavijestiti novinare o ovom događaju, čak su otkazani i redoviti dnevni bilteni. Za građane koji dolaze po dokumente otvoren je alternativni ulaz u zgradu da ne prolaze pored iscrpljenog čovjeka na podu.

'Da, radi se o našem djelatniku koji na ovaj način iskazuje nezadovoljstvo', potvrdila nam je glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj. Odbila je dati bilo kakve druge informacije jer je to 'stvar postupka koji još uvijek traje'.

Kako smo neslužbeno doznali od policajčevih kolega, neobičnom prosvjedu razlog je disciplinska prijava, navodno zbog odbijanja zapovijedi. Već u subotu navečer prvi put mu je pozlilo, intervenirala je hitna pomoć, no Miro je odbio hospitalizaciju.

U samoj policiji prilično su zatečeni situacijom i još uvijek nisu odlučili kako reagirati. Disciplinskom postupku ne nazire se kraj, a bilo bi prilično neobično intervenirati u zgradi policije i prekinuti prosvjed jednog – policajca.