ZLOUPORABA POLOŽAJA

Policajac prisvojio 48 tisuća kuna

17.02.2009 u 14:47

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela od zloporabe položaja i ovlasti do pronevjere i neovlaštene uporabe povjerene stvari, nad 39-godišnjim državnim službenikom u požeško-slavonskoj Policijskoj upravi provedena je kriminalistička obrada

Načelnik odjela kriminalističke policije Željko Grgić rekao je kako je osumnjičenik nekoliko godina zlorabio položaj i ovlasti te da prilikom zahtjeva građana za registraciju oružja nije poštovao propisanu proceduru.

Koristeći se svojim položajem osumnjičenik je ostvario protupravnu imovinsku korist od 48 tisuća kuna. On je tijekom postupka registracije oružja od građana za sebe uzimao administrativnu pristojbu.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni službenik u požeško-slavonskoj Policijskoj upravi bio je priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Požegi, koji ga je nakon ispitivanja pustio kući. Uz kaznenu prijavu, protiv osumnjičenika slijedi i stegovni postupak zbog teže povrede radne discipline, rekao je Grgić.

Tijekom prošle godine u požeško-slavonskoj Policijskoj upravi bilo je 47 predstavki građana na rad policijskih službenika od kojih je, kako je izvijestila policija, samo jedna bila utemeljena.

Istodobno se vodilo i 12 stegovnih postupaka protiv policijskih službenika i namještenika zbog teže povrede radne discipline.