JAKO SRCE

Policajac iz Sesveta: Dobro sam i ženim se!

22.05.2009 u 08:58

Bionic
Reading

Život Jadranka Certina (33), heroja iz Sesveta kojeg je pljačkaš Raiffeisen banke Kazimir Dužnović (28) 5. svibnja pokosio rafalnom paljbom pri pokušaju bijega pred policijom, više nije ugrožen te se na radost njegovih bližnjih i liječnika KB-a Dubrava uspješno oporavlja

ZAGREB - Policajac koji je preživio ranjavanje sa sedam metaka po cijelom tijelu, što je prouzročilo 14 teških prostrijelnih rana, zbog čega je izgubio oko 14 litara krvi, diše bez pomoći respiratora. Podnio je dvije operacije od kojih je ona prva, odmah nakon ranjavanja, trajala čak devet sati. Srce mu je tada prestalo kucati tri puta, piše Večernji list.

Majka Danica stajala je uz mladićev krevet i samo se smješkala, a osmijeh s lica nije silazio ni zaručnici mladog policajca Meri Odobašić. 'Hoćeš li se malo nasmiješiti dok nas slikaju?', pitala je svoga zaručnika, s kojim će u rujnu pred oltar. Jadranko se sjeća svega što se dogodilo kobnog dana, kada je s trojicom kolega krenuo u potjeru za pljačkašem koji je bježeći iz banke ubio policajca Ivana Grbavca (24) te ranio kolegu mu Boška Čenana (39). O tome još nerado govori.

Dužnović je, naime, prema svjedočenju policijskog vježbenika Kristijana Novoselca (21), koji je sjedio na stražnjem sjedištu automobila za čijim je upravljačem bio upravo najteže ozlijeđeni Jadranko Certin, a do njega njegov bivši mentor Milovan Dakić (50), u Ulici Jakova Gotovca, pedesetak metara od poprišta krvave pljačke, hladno pogledao policajce koji su tek pristizali na intervenciju te sasuo rafal po njihovu vozilu. Krv je potekla na sve strane, a prvi su u pomoć policajcima priskočila dvojica mladića koja su se slučajno zatekla na cesti.

Na pitanje kani li nakon ovakvog teškog ranjvanja ponovno obući plavu odoru, vratiti se na radno mjesto u Policijskoj postaji Sesvete te se ponovo uhvatiti u koštac s kriminalcima, Jadranko još ne odgovara nego samo sliježe ramenima.

'Imat će vremena o svemu razmisliti', njegovu šutnju nadopunjuje odgovorom otac Marijan. Ne zna koliko će mu sin još boraviti u bolnici, no to, kaže, sada nije ni bitno kada zna da je Jadranku iz dana u dan sve bolje, piše Večernjak.

Liječnici su također optimistični u pogledu policajčeva fizičkog oporavka. Zbog teškog ranjavanja imat će, tvrde, nešto manji kapacitet pluća nego ranije, no bude li želio, dodaju, moći će se ponovno posvetiti policijskom poslu.

'Ne moraš pomicati datum svadbe. Poslije bolnice ideš u toplice i bit ćeš kao nov taman za vjenčanje', bodrila je mladog policajca Ljerka Dakić, supruga njegova također ranjenog kolege Milovana. Čim je čula da je Jadranka moguće svakodnevno posjećivati na odjelu, pohitala mu je u bolnicu. Njezin suprug je Jadranka Certina, baš kao i Kristijana Novoselca, učio policijskom zanatu pa zbog toga nije ni želio da liječnici njega prvog izvlače iz izrešetanog automobila, nego Jadranka, dajući im do znanja da mora živjeti jer se za četiri mjeseca ženi!