KOSOR PORUČUJE:

‘Polančec pokušava zaustaviti borbu protiv korupcije’

21.05.2011 u 12:45

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je danas kako su jučerašnje izjave bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca ‘pokušaj zaustavljanja borbe protiv korupcije’ te da one pokazuju da je postojao ‘paralelni sustav’

‘Na to upućuje Polančecova izjava po kojoj se on sastajao s Ivom Sanaderom u vrijeme kada Sanader nije obnašao ni jednu državnu dužnost, a Polančec je s njim razgovarao kao potpredsjednik Vlade i ministar za gospodarstvo bez moga znanja’, ustvrdila je Kosor komentirajući Polačecovu konferenciju za novinare na kojoj je uz ostalo kazao kako mu je ravnatelj policije Oliver Grbić rekao da je protiv HDZ-ovih političara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh HDZ-a trebao uzvratiti podnoseći prijave protiv čelnika oporbe.

‘Ako je bilo poziva ravnatelja policije onda me Polančec i o tome morao odmah obavijestiti’, rekla je Kosor.

Aludirajući na nedavni susret Damira Polančeca i Slavka Linića o kojem su izvijestili neki mediji, premijerka Kosor je kazala kako ‘jedna kava čini čuda’.

‘Kava je ta koja ljude održava budnima te sklapa nova prijateljstva, nove veze’, rekla je Kosor.

Ocijenila je kako bi sve to bilo smiješno da se ne radi o pokušaju zaustavljanja borbe protiv korupcije i kriminala te zaustavljanja pregovora za ulazak u Europsku uniju.

Premijerka Kosor u Koprivnici je danas otvorila radove na remontu pruge Koprivnica – Križevci, koji je, kako je kazala, dio od 30 važnih projekata koje je Vlada predstavila i koje provodi, a koji su zajedno teški 14 milijardi kuna.

‘Sam remont pruge Koprivnica – Križevci koštat će 230 milijuna kuna s PDV-om, od čega je 65 milijuna osigurano samo za ovu godinu. Ovi radovi važni su za cjelokupno gospodarstvo, budući da se izvode na koridoru koji povezuje luku Rijeka s Mađarskom’, rekla je Kosor dodavši kako očekivanje da remont završi 2013. godine, kada će Hrvatska biti članica Europske unije.

U pratnji premijerke bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta koji je rekao kako je Vlada dala jamstvo za kredit u iznosu 600 milijuna kuna koje će HŽ-infrastruktura iskoristiti za kapitalne remonte na najvažnijim koridorima u Hrvatskoj.
Kazao je da će ove godine biti uloženo više stotina milijuna kuna u nabavku lokomotiva i ostalih prijevoznih sredstava, a sve se to čini kako bi Hrvatska spremno dočekala ulazak u Europsku uniju.