PUKLA CIJEV

Pola Zagreba bez tople vode i grijanja!

05.01.2010 u 13:39

Bionic
Reading

Zbog puknuća magistralnog cjevovoda u Rudeškoj ulici u Zagrebu, danas je oko 10 sati bez grijanja i tople vode ostalo oko 17 tisuća kućanstva u nekoliko naselja u zapadnom dijelu grada

HEP-Toplinarstvo je isporuku toplinske energije obustavio u naseljima Gajnice, Malešnica, Špansko, Prečko, Rudeš i Voltino te u Erpenjskoj, Selskoj, Zorkovačkoj i Zagorskoj ulici.

Ponovna uspostava isporuke toplinske energije očekuje se u noćnim satima. Isporučitelj moli potrošače koji neće imati grijanje i toplu vodu za strpljenje i razumijevanje.

Djelomična isporuka toplinske energije vrši se u s Vrbanima, na Jarunu, u Gredicama, Gajevom Središću i Srednjacima. Također je obustavljena isporuka toplinske energije pojedinim potrošačima u ulicama ulicama Erpenjskoj br1, Selska br. 34, Zorkovačkoj br. 8 i Zagorskoj br. 12 ,14 i 16.

HEP-Toplinarstvo procjenju da bi se normalna isporuka toplinske energije svim potrošaćima trebala uspostaviti u noćnim satima.

HEP-Toplinarstvo sa svojim interventnim ekipama vrši sanaciju puknuća magistralnog cjevovoda u Rudeškoj ulici, a obzirom da se radi o pravnoj osobi pod nadležnošću državne uprave nije zatražena pomoć i postupanje hitnih službi Grada Zagreba.

Unatoč toga Ured za upravljanje u hitnim situacijama izašao je na mjesto događaja te je utvrđeno da se dežurne ekipe HEP-Toplinarstva nalaze na terenu i čine sve kako bi se puknuće što prije saniralo radi ponovne opskrbe svih potrošaća toplinskom energijem.