NAPETO U KBC SPLIT

Pokvarila se dva CT-a; gnjevni pacijenti napali sestre i doktore, razdvajali ih zaštitari

08.08.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju u samo dva dana pokvarila su se dva MSCT uređaja, kojima inače bolnica dnevno obradi stotinjak pacijenata

Kako je za Slobodnu izjavio doc. dr. Krešimir Dolić, zamjenik ravnatelja KBC-a Split i predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Split MSCT uređaj na Firulama pokvario se u ponedjeljak i s obzirom da su u kvaru dva od ukupno četiri uređaja koje ova ustanova ima, radi se o izvanrednoj situaciji.

'U ponedjeljak nam se pokvario MSCT uređaj na Firulama, koji se nalazi u podrumu Hitnog kirurškog prijama i koji nam je od najvitalnijeg značenja za rad u ljetnim mjesecima, kada imamo puno hitnih pacijenata. Uređaj je star 10 godina, dnevno se na njemu obradi 70-ak pacijenata, te je bez njega gotovo nemoguće koliko-toliko organizirati normalno funkcioniranje službe. U srijedu nam se pokvario i drugi MSCT uređaj, i to onaj star oko dvije i pol godine, koji se nalazi na Križinama i koji dnevno obradi 25 do 30 pacijenata', izjavio je Dolić za Slobodnu.

'Neki su pacijenti prijetili, vikali, psovali i gotovo fizički nasrnuli na djelatnice Centralnog upisa, koje su na 'prvoj liniji fronte' i koje su prve izložene neugodnostima. To je bilo toliko ozbiljno da smo bili prisiljeni poslati zaštitare. Potom su neki pacijenti, koji nisu mogli dobiti akutni termin, jer ih jednostavno nema, došli na Radiologiju i tamo prijetili, vikali i gotovo se fizički obračunali s djelatnicima Radiologije. Ružno je to gledati, a mi smo nemoćni', priznaje doc. dr. Dolić.

Važno je napomenuti da su već prije šest mjeseci bili popunjeni svi termini za MSCT pretrage u KBC-u Split, dogovorene s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje (HZZO).