SAMOOZLJEĐIVANJE U VINKOVCIMA

Pokušao si odrezati prst zbog nerazumijevanja vlasti

14.09.2010 u 17:21

Bionic
Reading

Vlasnik seoskog turističkog imanja iz Ivankova Ante Perić pokušao si je u utorak pred zgradom Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima odrezati prst, no u tome su ga spriječili interventni policajci

Već dulje vrijeme taj poduzetnik na razne načine izražava svoje nezadovoljstvo zbog teškog stanja u koje je zapalo njegovo imanje, prozivajući lokalne i državne vlasti za situaciju u kojoj se našao. Nedavno je održao

štrajk glađu pred vukovarskim sjedištem županije, nakon čega je najavio i rezanje prsta ukoliko ga ne primi i posluša vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U tom je naumu u utorak prijepodne došao automobilom pred Županiju u Vinkovcima, zaključao se te zaprijetio da će odrezati prst vrtnim škarama. Nasreću, uspio je tek zarezati, ali ne i odrezati prst lijeve ruke. Policija ga je, uz pomoć djelatnika Hitne medicinske pomoći, prepratila na previjanje, a potom i na Odjel psihijatrije vinkovačke bolnice.

Ante Perić vlasnik je Antinog stana, imanja na ulazu u Ivankovo, selo u vinkovačkom kraju, za koje tvrdi da je zapalo u teškoće zbog – politike. Vlastima zamjera što su zemlju koju je koristio dali na upravljanje drugome te ga tako, kako tvrdi, doveli na rub propasti. Prije samoozljeđivanja u utorak nije želio komunicirati ni s policijom, ni s medicinskim djelatnicima, ni s novinarima, pa je čak odbio i ponuđeni razgovor sa županom Galićem.

Od župana Galića se doznalo da su, nakon nedavna posjeta županijskih čelnika i saborskih zastupnika Perićevom imanju, pokrenuli proceduru za saniranje prostora oko Antinog stana, kraj kojeg se navodno ostavlja stajski gnoj, te počeli sanirati prilaznu cestu na koju je također upozoravao. Župan je izrazio spremnost za pomoć Anti Periću, ali i upozorio da je njegovo seosko turističko gospodarstvo opterećeno velikim poreznim dugom.