LAŽNO PREDSTAVLJANJE

Pokušali prodati auto osuđenog za zločin u Lori

14.08.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Gitarist i vokal splitske grupe Ponoćni express, 46-godišnji Milan Mile Đuranović, lažno se prije pet dana predstavio kao Miljenko Bajić, bjegunac osuđen za ratni zločin u Lori, i to zato da bi prodao Golf koji je prije nekoliko godina kupio od Bajića

Đuranović je u zabludu doveo javnu bilježnicu Mariju I. iz Solina kojoj je kazao da je izgubio osobnu iskaznicu pa je sa sobom poveo Ines Đuranović i Antu Ožića Paića da bi potvrdili da je on zaista Bajić.

Javna bilježnica nije posumnjala u istinitost njihovih navoda pa je ovjerila ugovor o kupoprodaji vozila čime je nastala prava, ali neistinita isprava koja je trebala poslužiti u pravnom prometu.

No kad su papiri stigli u policiju, službenici su se ponadali da će uhvatiti Bajića pa su počeli istraživati slučaj i otkrili da su Mile i Ines Đuranović te Ante Ožić Paić počinili kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Inače, nije ovo Đuranoviću prvi susret sa splitskom policijom, koja ga je 1993. godine uhitila zbog pokušaja ubojstva Petra Bauka, zatim je prije dvije godine prijavljen zbog utaje, a ove je godine dobio i prijavu zbog iznude.