IPAK SE PREDOMISLILA

Pokušala spaliti petogodišnjeg sina

21.06.2011 u 20:12

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je pokušala spaliti petogodišnjeg sina, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev protiv 27-godišnjakinje

Istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu zaprimio je istražni zahtjev protiv hrvatske državljanke rođene 1984. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva.

'Osnovano se sumnja da je oko tri sata 16. lipnja ove godine upaljačem izazvala požar na više mjesta u stanu radi toga da usmrti svojeg petogodišnjeg sina dok je spavao. No kad je djetetu počela gorjeti kosa, iznijela ga je iz stana pa nije nastupila smrtna posljedica, ali je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede', izvijestili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Protiv osumnjičenice, za koju se navode nikakvi podaci radi zaštite identiteta maloljetne žrtve, predloženo je određivanje pritvora zbog opasnosti od ometanja istrage utjecanjem na svjedoke, opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela te posebno teških okolnosti djela.