MILANOVIĆ O AFERI HAJDAŠ DONČIĆA

'Pokušaj pravljenja zlonamjerne medijske korupcijske priče'

21.08.2012 u 20:08

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je danas, komentirajući na traženje novinara slučaj Dine, da država nije vlasnik Dine, ali radi za opće dobro i čini sve kako bi se proizvodnja nastavila i radna mjesta sačuvala.

"Država nije vlasnik Dine, to je privatno trgovačko društvo u kojem su vlasnici i upravljači loše radili. U pitanju je solidna i relativno perspektivna proizvodnja. Radimo sve da nešto što nije državno vlasništvo zadržimo kako bi ostala proizvodnja i radna mjesta. Kad jednom materijalna proizvodnja obamre teško se vraća. Tu ne nastupamo kao vlasnici, to je naša misija, naš zadatak. Država tu radi za opće dobro", kazao je premijer odgovarajući na pitanja novinara tijekom posjeta gospodarstvu obitelji Puškarić u Kaniškoj Ivi kraj Garešnice.

Novinari su predsjednika Vlade tražili i da komentira kadroviranje u Zračnoj luci Zagreb prije natječaja nazivajući to 'korupcijskom aferom ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića'.

'To nisu beznačajne stvari, radi se o našem ugledu pa ću kazati da se ne može raditi o uhljebljivanju čovjeka koji deset godina radi na visokom službeničkom mjestu i koji je svoj položaj držao za vrijeme jedne druge vlasti. Njegovo znanje je bilo od koristi hrvatskoj državi tijekom pregovora o jednom od najvećih koncesijskih ugovora. Ne znam zašto je raspisivan natječaj kad se radi samo o premještaju, to treba pitati ljude u Zračnoj luci', rekao je Milanović, ponovivši tako svoje stajalište u vezi s namjerom ministra da na mjesto zamjenika direktora Zračne luke Zagreb zaduženog za koncesije postavi načelnika sektora u Ministarstvu prometa Krunoslava Šamsa.

'Od toga se pokušala napraviti zlonamjerna medijska korupcijska priča koja nema veze s istinom, a koju su pokušali plasirati oni koji su se deset godina tako ponašali', kazao je Milanović.

U javnost su polovicom kolovoza iscurili mailovi iz kojih se vidi da je odluka da Šams bude postavljen na mjesto zamjenika direktora u Zračnoj luci bila donesena krajem lipnja, a natječaj je Zračna luka raspisala 9. kolovoza.