ČOLAK I PRIJE IZAZIVAO NESREĆE

Pokopana tragično stradala Ivana Obad

07.11.2010 u 19:57

Bionic
Reading

Dubrovčanku Ivanu Obad (20) ispratili su obitelj, prijatelji i sugrađani u nedjelju ujutro iz crkve sv. Mihajla na dubrovačkom Lapadu na posljednji počinak u mjesto Papratnica kod Neuma

Dubrovčani su se uz molitvu i suze oprostili od pametne i lijepe Ivane koja je u petak poginula u prometnoj nesreći kod Bosiljeva kao suvozačica u Ferrariju koji je vozio Marin Čolak, poznati vozač auto utrka. Otac Milan nije bio na ispraćaju svoje kćeri zbog teške bolesti.

'Otkada je saznao da mu je kći poginula, otac nije progovorio ni riječ. U subotu navečer, kad se okupila cijela obitelj, odjednom je pitao: 'Gdje je Ivana?' kazao je bliski prijatelj obitelji Obad za 24sata.

Kako saznaju 24sata iz krugova bliskih Marinu Čolaku, tog dana na autocesti su se s njim utrkivala još četiri automobila. Ivana, studentica koja je s njim bila u automobilu, navodno je živjela u njegovu stanu na zagrebačkoj Pešćenici. Mladi automobilistički as od nesreće se oporavlja u karlovačkoj bolnici.

'Stanje Marina Čolaka je stabilno, postoperativni tijek ide dobro. Već bi sljedeći tjedan mogao biti pušten iz bolnice', rekao je Nedjeljko Strikić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

Marin je obožavao utrke, a kada nije vozio, sate bi provodio na simulatoru vožnje. Inače, on je već prije deset godina, kao maloljetnik, u centru Zagreba, prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu razbio dva automobila, zatim je 2002. godine je, vozeći prebrzo, udario u stražnji dio drugog automobila, a 2003. Čolak se vozeći unatrag zabio u drugi automobil.