selci đakovački

Pokopana Blaženka Poplašen, ubijena socijalna radnica iz Đakova

11.07.2019 u 18:15

Bionic
Reading

Blaženka Poplašen, radnica Centra za socijalnu skrb koja je prekjučer ubijena u Đakovu, danas je pokopana na mjesnom groblju u Selcima Đakovačkim

Uz ožalošćenu obitelj bili su prijatelji, susjedi i radni kolege te ministrica Nada Murganić i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, piše Večernji list.

Blaženku Poplašen upucao je Andrija Drežnjak (61), kojeg se također tereti da je pokušao usmrtiti djelatnika iste ustanove, pravnika Ivana Pavića, koji se i dalje bori za život. Zbog ubojstva socijalne radnice Blaženke Poplašen u Đakovu je danas dan žalosti.

Četiri policajca PP Đakovo, među kojima je i načelnik Rudolf Kolarić, disciplinski će odgovarati zbog propusta u slučaju Andrije Drežnjaka.

Naime, interna kontrola i stručni nadzor Ravnateljstva policije utvrdili su da je još 17. svibnja iz Centra za socijalnu skrb na adresu policije pismeno stiglo upozorenje da Drežnjak i njegov 95-godišnji otac često posjećuju Centar, verbalno su agresivni prema djelatnicima te da "postoji mogućnost nabave oružja".

  • +12
Pokop Blaženke Poplašen Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX