BANDIĆ PORUČIO UMIROVLJENICIMA

'Pokažite kontrolorima odrezak od zadnje mirovine!'

26.04.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Gradonačelnik Bandić, komentirajući nove redove za potvrdu o prebivalištu u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, izrazio je žaljenje i uputio ispriku sugrađaninu te poručio umirovljenicima da nikamo ne trebaju žuriti s prikupljanjem dokumentacije za ostvarivanje prava na subvencionirani javni prijevoz

Maltretiranje umirovljenika suvišnom dokumentacijom



'Sve dok ne ishode potrebnu dokumentaciju pozivam umirovljenike da sa sobom ponesu odrezak od mirovine i na zahtjev kontrolora isti i pokažu. Vjerujem da će kontrolori biti benevolentni', kazao je Bandić. Prema njegovim procjenama, najmanje 190 tisuća umirovljenika imat će stopostotnu subvenciju na javni prijevoz, a kad se tome pridruži osobe koje imaju popust po drugim osnovama, ispada da se svaki treći građanin Zagreba vozi besplatno.

BESPLATAN PRIJEVOZ PREMA SADAŠNJIM UVJETIMA DO 1. SRPNJA

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem zatražili su, danas, od predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića i direktora podružnice ZET-a Dubravka Baričevića, da produže valjanost postojećeg sustava besplatnoga javnog prijevoza do 1. srpnja 2011.

Zagrebački umirovljenici, naime, već se danima pate čekajući u redovima pred policijskim uredom za izdavanje dokumenata da bi došli do potvrde o prebivalištu koju zagrebačke vlasti traže da prilože u svojoj molbi za ostvarivanje prava na besplatan javni prijevoz. Policija je opetovano ponavljala da za dokazivanje prebivališta nije potrebna potvrda, već samo važeća osobna iskaznica, no gradonačelnik Bandić je ostao nepokolebljiv.

Čekanje u redu