stanje na cestama

[VIDEO/FOTO] Pojačan promet na prometnicama širom Hrvatske, na graničnim prijelazima kolone, na prelazak se čeka do sat i pol

26.06.2021 u 08:32

Bionic
Reading

Novi sunčani i topli vikend ponovno donosi pojačan promet na hrvatskim cestama i graničnim prijelazima, pa HAK upozorava na kolone i zastoje

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Promet je povremeno pojačan na pojedinim dionicama autocesta, na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK). Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Promet je povremeno pojačan na pojedinim dionicama autocesta, na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Izvještaj HAK-a od 14.26

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, vozi se usporeno: na autocesti A7 Rupa-Diračje pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km; na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 3 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; na Krčkom mostu i pred rotorom Šmrika povremeno se usporava u oba smjera (DC102); na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima; na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Izvještaj HAK-a od 12.58

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, vozi se usporeno: na autocesti A7 Rupa-Diračje pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 2,5 km, pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke oko 500 m; na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 4 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; pred čvorom Matulji u smjeru Istre i Opatije kolona je oko 1 km; na Krčkom mostu i pred rotorom Šmrika povremeno se usporava u oba smjera (DC102); na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima; na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Granični prijelaz Duboševica otvoren je za sav promet.

Pojačan promet na Lučkom u subotu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Izvještaj HAK-a od 11.29

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, vozi se usporeno: na autocesti A7 Rupa-Diračje pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km; na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 2 km a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je 1 km, na Jadranskoj magistrali (DC8) prije Stobreča u smjeru Podstrane; na Krčkom mostu u oba smjera (DC102), kolona je od Krčkog mosta do rotora Šmrika u smjeru Hreljina (DC102); na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima; na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

  • +25
Gužva u splitskoj luci Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić

Izvještaj HAK-a od 11.04

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, vozi se usporeno: na autocesti A7 Rupa-Diračje pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km; na Jadranskoj magistrali (DC8) prije Stobreča u smjeru Podstrane; na Krčkom mostu u oba smjera (DC102), od Krčkog mosta do rotora Šmrika u smjeru Hreljina (DC102); na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, na pojedinim graničnim prijelazima i trajektnim lukama i pristaništima; na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Izvještaj HAK-a od 10.29

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti. Zbog prometne nesreće i gustoće prometa kolona vozila na autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora DONJA ZDENČINA u smjeru Dubrovnika. Promet se odvija usporeno u koloni u pokretu i uz kratkotrajne zastoje. Molimo korisnike za strpljenje.

Usporedno se vozi na autocesti A7 Rupa-Diračje pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije zbog kolone oko 1 km, na Krčkom mostu u oba smjera (DC102), pred rotorom Šmrika u smjeru Hreljina (DC102), na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Izvještaj HAK-a od 9.27

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, vozi se usporeno:

Zbog prometne nesreće na 13.+500 km autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se u dvije isprekidane kolone od 3 i 5 km između naplatne postaje DEMERJE i čvora DONJA ZDENČINA u smjeru Dubrovnika. Prometna je nesreća na A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva na čvoru SVETI KUZAM (u zoni radova) u smjeru GP Rupa. Na autocesti A7 Rupa-Diračje pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km. Na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi..

Izvještaj HAK-a od 8.40

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika. Trenutno se vozi bez kolona i zastoja. Na naplatama Lučko (A1) u oba smjera te Demerje (A1) u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Na graničnim prijelazima uglavnom nema čekanja na izlazak iz Hrvatske, ali se na ulazak čeka od 30 minuta na Kaštelu i Pasjaku, pa do dva sata GP Rupa.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14 te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC517 u Belom Manastiru.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.