ODGOVOR HDZ-U

Pogodite što Ivo Josipović misli o najavi ukidanja ZAMP-a

14.10.2015 u 07:13

Bionic
Reading

I nakon što je napustio funkciju predsjednika Republike Ivu Josipovića se i dalje proziva u negativnom kontekstu kao autora ZAMP-a. Koordinator za VIII. izbornu jedinicu i član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković ne predizbornom skupu u Rijeci žestoko se obrušio na Josipovića kazavši između ostaloga da će ta stranka kada dođe na vlast ukinuti 'Josipovićev ZAMP'. Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez u izjavi za tportal uzvraća i kaže da ZAMP nije Josipovićev

'ZAMP je pod drugim imenom osnovan još tridesetih godina prošlog stoljeća. I organizacija je kroz koju tisuće autora domaćih i stranih zarađuje svoj kruh', objašnjava Ivo Josipović za tportal. Riječ je o vrlo uspješnoj organizaciji, nastavlja, koja je kada je riječ o načinu funkcioniranja, potpuno usklađena s europskim standardima. 'Uostalom ZAMP je bio predmet svakodnevnih kontrola koje pokazuju potpunu regularnost poslovanja', odgovara na optužbe bivši predsjednik.

Izjava Butkovića, smatra, 'vjerojatno populističkim usklikom upućenim onim ljudima koji misle da autore ne treba plaćati'. 'Mislim da je njegova stranka, a i Hrvatska takvu filozofiju odavno apsolvirala', poručuje Josipović čija je stranka u koaliciji Uspješna Hrvatska s Radimirom Čačićem, točnije njegovom Narodnom strankom – Reformisti, ali i Slavkom Linićem, a posredno čak i Jadrankom Kosor.

Josipović kaže da Butković ne može ukinuti ZAMP, ni on ni bilo tko drugi i to mogu zatvoriti eventualno samo autori. 'ZAMP radi po zakonu i prema tome ne vidim nikakve veze između onoga što Butković priča i bilo koje koalicije. Ali koliko ja znam, Čačić preferira lijevu koaliciju, prema tome tu neće biti prilike da se o tome raspravlja', poručuje Josipović.

A kako gleda na kritike koje dolaze iz Centra poslovne glazbe koji tvrde da ZAMP može biti upola jeftiniji? 'Neka ga naprave ako misle da mogu. Otvorena je priča, neka nabave dozvole, neka naprave bazu podataka s milijunima djela. Neka ubiru od kafića do kafića. Ako mogu jeftinije, super. Evo i ja ću se pridružiti kao korisnik ako ga naprave bolje i jeftinije', zaključuje Josipović.