U ŠETNJI AERODROMOM

Pogledajte snimku bombaša samoubojice iz Burgasa

19.07.2012 u 15:30

Bionic
Reading

Bugarska policija objavila je snimku s nadzorne kamere na aerodromu u Burgasu, na kojoj se vidi muškarac za kojeg se vjeruje da je odgovran za bombaški napad na autobus pun izraelskih turista. U napadu je poginulo osam osoba, 32 su ranjene, a dvije osobe još uvijek su u komi

Na videosnimci koju su objavile bugarske TV mreže, uputivši poziv očevicima, vidi se muškarac kako hoda amo-tamo u čekaonici zračne luke: riječ je o mladiću sitnije građe, bijelcu, kose do ramena. Odjeven je u plavu košulju kratkih rukava, plavu sportsku kapu, majicu, bijele čarape i tenisice. Šetao je čekaonicom s velikim crnim ruksakom i laptopom.

'Riječ je o osobi koja ničim ne može privući pozornost više nego ikoji drugi turist. Muškarcu je oko 36 godina. Imamo njegove otiske', rekao je u četvrtak bugarski ministar unutarnjih poslova Cvetan Cvetanov, dodajući da se radi DNK analiza.
Po podacima bugarskih vlasti, bombaš je putovao s krivotvorenom vozačkom dozvolom izdanom u Michiganu, u SAD-u. Bugarski istražitelji češljaju zračnu luku i ispituju sve moguće svjedoke u potrazi za tragovima. U stalnoj su vezi s izraelskom policijom i tajnim službama te s američkim FBI-jem, dodao je ministar.

Hrvatski državni vrh uputio sućut izraelskim čelnicima

Hrvatski državni vrh uputio je izraelskim čelnicima izraze sućuti zbog terorističkog napada u Burgasu, u kojem je poginulo šest Izraelaca, jedan Bugar i napadač.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović tim je povodom uputio poruku sućuti predsjedniku Države Izrael Shimonu Peresu

'Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo ovaj stravičan barbarski čin i ujedno iskazujemo duboku solidarnost s izraelskim narodom. Molim Vas da izraze naše najiskrenije sućuti prenesete obiteljima žrtava ovog tragičnog događaja kao i svim građanima prijateljske Države Izrael', stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je predsjedniku izraelskoga Knesseta Reuvenu Rivlinu izraze sućuti za stradale u terorističkom napadu na autobus s izraelskim putnicima u Bugarskoj.

'U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime upućujem Vam izraze sućuti zbog stradanja nedužnih civila te najoštrije osuđujem užasavajući teroristički čin. Obiteljima poginulih i ranjenih izražavamo podršku u ovim bolnim trenucima', poručio je Leko.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uputila je izraze sućuti izraelskom ministru vanjskih poslova Avigdoru Liebermanu i bugarskom ministru vanjskih poslova Nikolaju Mladenovu u povodu eksplozije autobusa na aerodromu u bugarskom gradu Burgasu.

Upućujući izraze sućuti u svoje osobno ime i u ime MVEP-a, šefica hrvatske diplomacije oštro je osudila napad na nedužne civile te ponovila 'potrebu nužne i neodložne potrebe borbe protiv terorizma i ekstremizma'.

U svojim je porukama ministrica izrazila sućut obiteljima i bliskima nedužnih žrtava i ozlijeđenih.