KIŠA DONIJELA NEVOLJE

Pogledajte posljedice potopa diljem Hrvatske

13.09.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Zbog obilnih padalina vatrogasci su jutros intervenirali u više mjesta na području Primorsko-goranske, Istarske, Međimurske i Splitsko-dalmatinske županije, izvijestio je jutros Državni centar zaštite i spašavanja. U Zadru je tijekom noći do jutros u 8 sati palo 75 litara kiše po metru četvornom, doznaje se u Meteorološkoj postaji DHMZ-a na Puntamici. Tijekom proteklih 24 sata do jutros u 8 sati u Rijeci je palo 220 litara kiše po četvornom metru, doznaje se u meteorološkoj postaji u Rijeci.

Županijski centar u Rijeci primio je jutros više dojava građana da zbog obilnih padalina u gradu i široj okolici ima izbačenih poklopaca šahtova na cestama, poplavljenih prostora, odrona i većih količina vode na prometnicama. Dolazilo je i do zastoja u prometu. Dežurne službe su na terenu.

U Puli su vatrogasci uklonili srušeni stup javne rasvjete, a u Rovinju su uklanjali oborena stabala s prometnica. Veće materijalne štete nije bilo.

Zbog obilne kiše koja je počela padati noćas oko jedan sat došlo je do skupljanja vode u podvožnjaku na južnoj obilaznici grada Čakovca. Zatvoren je dio obilaznice od raskršća za Strahoninec do rotora kod Nedelišća. Promet je reguliran obilaznim putem. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz podvožnjaka.

I županijski centar 112 u Splitu primio je više dojava građana nakon što je jutros u 4 sati počela padati kiša uz jaku grmljavinu. Uslijed udara groma došlo je do zapaljenja u Marini iznad Trogira, kod Labina, na Čiovu i Nečujmu na otoku Šolti.

Po zaprimljenim dojavama izvješteni su lokalni vatrogasci koji su izišli na intervencije. Ostalih dojava o štetama nije bilo.