NEVRIJEME NA JUGU

Pogledajte pijavicu snimljenu kod Cavtata koja je dizala aute

26.11.2018 u 19:50

Bionic
Reading

Ni ponedjeljak nije donio smirivanje vremenskih prilika u Dalmaciji. Baš kao i prerodnih dana, lokalno je bilo obilnijih oborina pa je zadnja 24 sata lokalno palo preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Sada su već rijetke lokacije u kojima je od početka mjesec palo manje od 100 litara kiše po kvadratnom metru, a na onim najkišovitijim ukupna količina oborina je prešla 200 litara

Zanimljiv slučaj dogodio se u ponedjeljak poslijepodne na dubrovačkom području. Iz jednog grmljavinskog oblaka koji se na moru kod Dubrovnika razvio nešto prije 14 sati pojavila se pijavica. Nakon toga niz pijavica se razvio kod zračne luke Čilipi. Naša čitateljica našla se na parkiralištu kod zračne luke točno kada je tu protutnjala pijavica.

'Prvo se nebo smrklo, a onda se “niotkud” pojavio šijun koji je počeo dizati prometne znakove u zrak, ali pravi šok je nastao kada je podigao automobil dva metra u zrak. Oštećeno je nekoliko automobila, prometnih znakova, reklamnih plakata, a o snazi šijuna najbolje govori podatak da je uspio izvaditi nekoliko betonskih ploča iz nogostupa. Sva sreća da nitko nije ozlijeđen', kazala je čitateljica za Dalmaciju danas. 

Nestabilno vrijeme u Dalmaciji posljedica je prolaska ciklonalnog centra preko Jadrana.