ZGARIŠTE U VRGORCU

Pogledajte katastrofu u Pivcu

04.01.2012 u 13:06

Bionic
Reading

Iako je u požaru nestalo preko 1000 m2 proizvodnog pogona u kojem su izgorjeli svi strojevi za preradu mesa, vrgorački vatrogasci su spasili Mesnu industriju Pivac od veće katastrofe

Nakon dojave u 1.30 nakon ponoći na požarište je izišla dežurna vatrogasna ekipa, a potom još 15 vatrogasaca koji su gasili vatru u pogonu sve do sedam sati ujutro. Po riječima zapovjednika DVD-a Vrgorac Vinka Markotića, vatrogasci su imali najtežu intervenciju dosad, jer kada su stigli u pogone, vatra je bila u razbuktaloj fazi u zatvorenom prostoru.

Nakon sat i pol uspjeli su ugasiti glavno žarište požara, a potom se stavljao pod kontrolu do jutarnjih sati, kada je u cijelosti ugašen. Dojava na vrijeme i brz izlazak vatrogasaca na teren zaustavili su vatrenu stihiju da ne zahvati i ostale pogone jedne od najvećih tvornica u Dalmaciji. Oko 12 sati stanje u ostalim pogonima je normalizirano, došla je struja i ostatak tvornice je započeo s radom.

Ekipa policije za uviđaje je na terenu i pokušava se utvrditi uzrok požara te procjena materijalne štete za koju se već zna da je ogromna.