BRUTALNOST

Pogledajte kako mlati srpska policija

27.06.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Danijel Stojković, žrtva policijske torture sa snimka objavljenog na Youtubeu, izjavio je da su ga srpski policajci tukli dva sata bez prestanka i da su, istovremeno, u drugoj prostoriji tukli i njegova oca

'Tukli su me golog dva sata bez prestanka, rukama, nogama, drvenom motkom. Oca su tukli u drugoj sobi. U prostoriji je bilo nekoliko policajaca i jedan od njih je snimao. Molio sam da prestanu, plakao sam, psovali su mi majku cigansku', izjavio je Danijel za Blic.

On kaže da su ih potom policajci pustili, ali da su im zaprijetili da nikada više ne dođu u Vršac, gdje su na tržnici prodavali robu.

Danijel je, kako prenosi list, kazao da ih policija nije pustila da odu do bolnice, već da su ih kolima pratili sve do izlaska iz grada.

Mladić, koji je u to vrijeme imao 17 godina, kaže da posljedice torture osjeća i danas.

'Bio sam krvav, nisu birali gdje će me udarati. Tukli su me po glavi, bubrezima, leđima... Kada sam ih pitao zašto to rade, rekli su da će prestati kad vratim pare koje sam ukrao', rekao je on.

Snimka događaja objavljenog na video servisu Youtubeu, u kojem policajci fizički maltretiraju mladog Roma, odigrao se u policijskoj ispostavi u Vršcu 30. lipnja 2007. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je dao nalog Direkciji policije da suspendiraju policajce s objavljenog snimka.

Kako mlati srbijanska policija