(nE)USPJEŠAN PROSVJED

Pogledajte kako je izgledala jednosatna blokada prometa diljem Hrvatske

20.06.2018 u 17:07

Bionic
Reading

Vozači na više lokacija u Hrvatskoj sudjelovali su u prosvjednoj akciji za smanjivanje cijene goriva koja je trajala 15,30 do 16,30 sati gašenjem motora. Istovremeno policija je sve snimala, pa prosvjednici mogu, ukoliko kaznu nisu dobili na licu mjesta, očekivati iste na kućne adrese ako su ugrožavali ili smetali normalnom odvijanju prometa

Situacija na zagrebačkom rotoru u Remetincu bila je prilično je kaotična. U smjeru istoka jednom trakom se vozilo, a u dvije je bio obustavljen promet.

  • +55
Stop rastu cijena goriva Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Promet je djelomično bio obustavljen i u smjeru zapada te prema centru grada.

Koliko je točno voziača sudjelovalo u prosvjedima diljem Hrvatske teško je procijeniti, ali društvene mreže preplavljene su snimkama od Osijeka do Dubrovnika.

No da je bilo vozača koji nisu imali sluha za prosvjed svjedoči snimka koju je objavio Podravski.hr gdje vozač nezadovoljan činjenicom da se našao u prometnom krkljancu nasrnuo na prosvjednika.

Iako je prema procjenama organizatora prosvjed bio uspješniji od prošlotjednog još uvijek se čini da je daleko od onog što se najavljivalo.

Po svemu sudeći, današnji prosvjed bio je uspješniji od prošlotjednog, prilikom kojeg su vozači ogorčeni zbog cijena goriva zaustavili promet na 10 minuta.