SVAĐA OKO CJEPIVA

Pogledajte kako je Facebook 'prijatelj' spustio Ivanu Pernaru

09.01.2017 u 11:55

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Abecede demokracije Ivan Pernar na svom je profilu na Facebooku ponovno pokrenuo žestoku raspravu, ovoga puta tvrdeći da se u cjepiva stavljaju otrovi

Pernar, koji je poznat po čudnim i kontroverznim statusima poput onoga da se teroristički napad na božićnom sajmu u Berlinu nije dogodio, teoriju o otrovu u cjepivu crpi iz činjenice da nekoj djeci od cijepljenja ostaje ožiljak. Također, u svom statusu zagovara znanstveno neutemeljenu i više puta opovrrgnutu teoriju da cijepljenje uzrokuje autizam.

'Jedno pitanje, a vi se zapitajte, kada su nas cijepili kao djecu, na nadlaktici nam je ostao veliki ožiljak, zašto? Kako je mali ubod iglom mogao to stvoriti? Odgovor je nikako, u cjepivo su stavili nešto da nas trajno obilježi, žigoše ko stoku. Dakle, kakav otrov su stavili da to napravi i na kraju krajeva, zašto mnoga djeca razviju autizam nakon cijepljenja?' napisao je Pernar.

Među onima koji su komentirali Pernarov status ima i osoba koje ga ozbiljno shvaćaju i zahvaljuju mu što upozorava na probleme, a ima i onih koji mu se više ili manje otvoreno rugaju. Također, ima i onih koji mu znanstvenim objašnjenjem spuštaju pa mu je tako izvjesni Tihomir Fazo u komentaru ispod statusa napisao: 'Nakon injekcije tijelo reagira na oslabljene patogene u vakcini (cjepivu, op. a.). Koža nabubri i postane upaljena i formira čir tokom procesa. Čir se na kraju zaliječi i postaje ožiljak. Zato, Ivane... zato.'

Pernarovo poticanje paranoje i neosnovane tvrdnje u vezi cijepljenja tim više čude s obzirom na to da je on, kako piše na službenim saborskim stranicama, završio preddiplomski stručni studij sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb i stekao titulu stručnog prvostupnika sestrinstva pa bi trebao imati određenu zdravstvenu naobrazbu.