POLICIJA KRENULA U AKCIJU

Pogledajte kako izgleda ubojica iz Toulousea

21.03.2012 u 21:27

Bionic
Reading

Francuska policija krenula je u napad na stan u kojem se skriva 24-godišnjak Mohammed Merah, počinitelj sedam hladnokrvnih ubojstava u Toulouseu. Prvo su ugašena sva svjetla u četvrti da bi zatim odjeknule tri snažne eksplozije u blizini zgrade u kojoj se nalazi Merah, javila je dopisnica Jutarnjeg lista iz Francuske

Da je napad počeo potvrdio je i zamjenik gradonačelnika Jean-Pierre Havrin, piše BBC. 'Pregovori su završili i akcija je krenula', rekao je.

Francuski tužitelj Francois Molins kazao je da je Merah danas planirao ubiti još jednog vojnika. BBC piše da su mu na meti, osim vojnika, bila i dva policajca.

Francuska televizija France 2 tijekom priloga objavila je snimku napadača.

Javna rasvjeta je ugašena oko 21.00 sat u četvrti Toulousea gdje se zabarikadirao Merah.

Nešto ranije francuski ministar unutarnjih poslova Claude Gueant je rekao: 'Tvrdi da će se uskoro predati, svakako je to htio učiniti do mraka i nadamo se da će se uskoro stvarno predati. O uvjetima njegove predaje još se pregovara'.

Četvrt je odjednom potonula u mrak u naselju Belle Paule, ali su novinari izdaleka mogli vidjeti da je pročelje zgrade u kojoj se ukopao Merah osvijetljena, ali ne klasičnom javnom rasvjetom.

Kako navodi dobroobaviješten izvor, nešto ranije je propao pokušaj pregovaranja s Merahom preko njemu bliske osobe