NESNOSNE GUŽVE

Pogledajte kako izgleda kad više od milijardu Kineza istovremeno ode na godišnji odmor

09.10.2017 u 18:43

Bionic
Reading

Početkom prošlog tjedna u Kini je započeo 68. Zlatni tjedan, sedam neradnih dana kojima građani slave svoj nacionalni praznik, kojom prilikom je srušen rekord budući je zabilježeno nešto više od 705 milijuna putovanja na popularna odredišta koja su doživjela nezamislive gužve

Prema podacima Turističke zajednice Kine, za vrijeme 68. po redu Zlatnog tjedna tijekom kojeg na odmor odlazi 1,4 milijarde Kineza, zabilježeno je čak 705 milijuna putovanja na popularna odredišta u zemlji i svijetu, što je dvostruko više nego što je to bio slučaj prije pet godina.

Prema procjenama turističkih stručnjaka, tijekom osam neradnih dana stanovnici najmnogoljudnije države na svijetu potrošit će čak 67 milijardi funti.

Porast putovanja Kineza, pojašnjavaju stručnjaci, nastao je zbog politike populariziranja putovanja superbrzim vlakovima koji su cijenom dostupni svim slojevima društva, a dodatni faktor koji je utjecao na ogroman rast broja putnika je i nedavno uvedeno besplatno korištenje državnih autocesta.

  • +6
Gužve u Kini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako hotelijeri, ugostitelji i trgovci mogu zadovoljno trljati ruke, mnogima su zbog nesnosnih gužvi tih osam dana putovanja ostala u ne baš ugodnom sjećanju.