PREUSMJERENI S VJEŽBE

Pogledajte kako hrvatski kanaderi gase požar u Izraelu

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 05.06.2017 18:49
  • Objavljeno 05.06.2017 u 18:41
Canadair CL-415
Canadair CL-415 Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL
Posada Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u ponedjeljak je s protupožarnim avionom Canadair CL-415 gasila požar u blizini grada Bet Guvrin u Izraelu, priopćilo je Ministarstvo obrane

Tijekom obuke koju pripadnici Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane provode zajedno s izraelskim snagama, u blizini grada Bet Guvrin u centralnom Izraelu buknuo je požar te su hrvatske zračne snage direktno s vježbe odmah preusmjerene na požarište. Zajedničkim naporima hrvatskih i izraelskih zračnih snaga požar je uspješno lokaliziran.

Pripadnici Protupožarne eskadrile HRZ i PZO-a s dva zrakoplova Canadair CL-415, od 4. do 8. lipnja 2017. godine borave u Izraelu, gdje sudjeluju u zajedničkoj obuci s izraelskim zračnim snagama. Upućeni su u Izrael sukladno Memorandumu o razumijevanju u području obrane, koji je s sklopljen u ožujku 2017. godine.

Tijekom obuke u Izraelu PP snage RH pozvane u pomoć Autor: Ministarstvo obrane

Suradnja na području obuke potaknuta je s izraelske strane, nakon efikasnog i uspješnog gašenja velikih požara u Izraelu početkom ove godine.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal