PROVOKACIJA PROSVJEDNIKA

Pogledajte kako HDZ-ovka pokazuje srednji prst!

31.03.2011 u 17:10

Bionic
Reading

Pokazavši srednji prst, dakle, bez puno riječi, ali tim praktičnim, premda neuljudnim sredstvom komunikacije, jedna je HDZ-ovka zrele životne dobi zorno pokazala protuvladinim prosvjednicima u srijedu što misli o njima i njihovim zahtjevima, a i o ostatku građana nezadovoljnih vladavinom njezine stranke, čiji odlazak s vlasti zahtijevaju

Značenje srednjega prsta svima je poznato pa je tako djelom, a ne riječima, svoje kazala i pripadnica HDZ-a ruke čijih su članova često pompozno zaglavljene na hrvatskim im srcima, a još češće u džepovima hrvatskih građana, zbog čega uostalom već više od mjesec dana i traju protuvladini prosvjedi.

Na posljednjem takvom u nizu, onome u srijedu, glavno je odredište prosvjednih šetača bio hotel Panorama u kojemu je trešnjevački ogranak HDZ-a imao rođendanski tulum. Kako smo već pisali, premda žestokih fizičkih obračuna nije bilo, verbalnih okršaja jest, i to kad su 'veseli' HDZ-ovci s (ne)sretno odabrali tajming za puš-pauzu ili odlazak kući pogodivši baš trenutak kad su protuvladini prosvjednici pred Panoramom odlučili pričekati tulumaše.

Dio njih je bio iživciran prosvjednicima, dok je dio bio presretan i ushićen što, eto, upravo pred tom gomilicom može pokazati srednji prst i ponosno im i hrabro iza štita specijalaca doviknuti da je HDZ-ovac. Ili HDZ-ovka. Pri čemu je zanimljivo što pogrde i ovakve te slične provokacije poput vrijeđanja od strane HDZ-ovaca nisu bile povod za policijsko reagiranje, a prosvjedničko skandiranje jest.

Kako to izgleda kad gospođa iz HDZ-a vježba srednji prst, pogledajte u snimci koju je zabilježila kamera tportala:

HDZ-ovka prosvjednicima pokazuje srednji prst