DOLIJALI KRIJUMČARI

Pogledajte dramatičnu snimku uhićenja dilera u Osijeku

10.06.2020 u 16:30

Bionic
Reading

PNUSKOK Osijek uhitio je deset članova zločinačkog udruženja, nositelje organiziranog kriminaliteta na području Osijeka. Sumnjiči ih se za kaznena djela iz domene kriminaliteta droga

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Osijek su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad desetero hrvatskih državljana (muškarci u dobi od 50, 37, 37, 36, 22, 29, 23 i 23 godine te žene u dobi od 26 i 23 godišna) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvookrivljeni muškarac okupio i povezao u zločinačko udruženje još sedmoricu muškaraca i dvije žene radi kontinuirane nabave, krijumčarenja, skladištenja, a potom i daljnje kontinuirane neovlaštene preprodaje droge na širem području grada Osijeka.

Utvrđeno je kako je udruženje, od siječnja 2019. godine do mjeseca svibnja 2020. godine, zajedno i po prethodnom dogovoru, na području Hrvatske i Srbije nabavljalo razne vrste droga tipa kokain, marihuana i amfetamin.

Policija u Osijeku Izvor: Društvene mreže / Autor: MUP

Kupljenu drogu tada su krijumčarili na područje grada Osijeka gdje su ju vagali i prepakiravali u paketiće pogodne za daljnju neovlaštenu prodaju, pri čemu su kokain miješali s punilima radi povećanja mase te dalje preprodavali konzumentima sa šireg područja Osijeka. Za dogovore oko realizacije kriminalnih aktivnosti neovlaštene prodaje droge, skladištenje preuzete droge i njenu daljnju ilegalnu distribuciju, manipulaciju ali i za konzumaciju droga koristili su ugostiteljski objekt u Osijeku.

  • +21
Privođenja u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Pretragama je u nekretninama koje su koristili pronađeno i vatreno oružje te više komada raznog streljiva. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičene osobe predane su pritvorskom nadzorniku dok je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.