ELITNA PROSTITUCIJA

Podvođenjem starleta zaradio najmanje 100.000 kuna

18.07.2011 u 15:12

Bionic
Reading

Policija i državno odvjetništvo razbili su lanac elitne prostitucije koji je navodno organizirao Nebojša Perunović, poznati sportski fizioterapeut, a po riječima ministra unutarnjih poslova i glavnog državnog odvjetnika, na tom se slučaju radilo nekoliko mjeseci

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kazao je uoči sastanka s braniteljskim udrugama u ministarstvu branitelja da su policija i državno odvjetništvo na tom predmetu radili nekoliko mjeseci te da je optužnica već podignuta pred zagrebačkim općinskim sudom.

Ministar Tomislav Karamarko kazao je da je policija obavila svoj posao te da je sada sve u rukama suda. Potvrdio je da su dvije osobe pritvorene te da se očekuje saslušanje deset svjedoka.

DORH je na internetskim stranicama danas objavio da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo optužne prijedloge i predložilo pritvaranje za tri osobe kojima navodi samo inicijale i godinu rođenja.

Mediji otkrivaju da je prvookrivljeni 61-godišnji Nebojša Perunović, za kojega navode da je bio fizioterapeut hrvatske muške košarkaške i ženske odbojkaške reprezentacije te svojedobno i tenisačice Ane Kurnjikove kad je 2002. igrala na turniru u Bolu.

On je osumnjičen da se od ožujka 2010. do lipnja ove godine u Zagrebu i drugim gradovima u Hrvatskoj s više djevojaka dogovorio da će im pronalaziti klijente kojima će pružati seksualne usluge za najmanje 500 eura, od čega će polovicu ili trećinu predavati njemu.

Perunović je potom, tvrdi državno odvjetništvo, pronalazio zainteresirane klijente i organizirao susrete s djevojkama u prostoru svog salona za masažu, ali i u hotelima, stanovima, jahtama i drugim lokacijama ili im je davao brojeve telefona kako bi se izravno međusobno dogovorili.

Sumnja se da je Perunović na taj način zaradio najmanje 100.000 kuna.

Osim njega, za svodništvo je okrivljena i 24-godišnja S. S. koja je od ožujka ove godine također organizirala susrete djevojaka i muškaraca zainteresiranih za njihove usluge. Oni su usluge plaćali 24-godišnjakinji, i to po cijeni od 500 do 3.500 eura, a ona je potom zaradu dijelila s djevojkama. Na taj je način, sumnja se, pribavila najmanje 25.500 kuna.

Trećeokrivljenu, 23-godišnju M. T. K. tereti se da se od travnja do lipnja ove godine u Zagrebu dogovorila s jednom djevojkom da će joj organizirati susrete s klijentima koji su plaćali od 300 do 500 eura. U njezinu stanu u kojem boravi u Zagrebu policija je pronašla i vrećicu s oko 0,5 grama kokaina.

Perunović i 23-godišnjakinja zadržani su u pritvoru, a državno je odvjetništvo od suda zatražilo i da se od svih troje okrivljenih oduzme novac koji su nezakonito zaradili.
Mediji pišu da je riječ o lancu elitne prostitucije u kojem su imućnim klijentima dovođene djevojke iz domaćeg svijeta mode i zabave.